fbpx

21 sierpnia 2021

Krew w piwnicach – podcast kryminalny

Zapraszamy na kolejną kryminalną opowieść – tym razem jest to historia o winiarskiej Toskanii pt. “Krew w piwnicach”.

Wakacyjny teatrzyk wnikliwego degustatora z siedzibą w Radiu Kulinarnym serdecznie zaprasza do literackiego decoupage we fragmentach pod intrygującym tytułem “Zbrodnia i Wina” autorstwa niezmiernie zaangażowanego w procesy degustacji Michała Bardela. Dźwiękowa opowieść ujawni Państwu nieszczęsne przypadki powiązań szlachetnego napoju i różnych kryminalnych niegodziwości, rzecz jasna bez jakiejkolwiek winy wina. Dobrze przeczytaliście WINY WINA. Głosu użyczył Krzysztof Kulesza za skromne honorarium przelewem oczywiście. Wino to cudotwórca. Rozwiązuje języki i uwalnia niezwykłe historie – zwykł mawiać Homer. Posłuchajcie jednej z nich, która niczym cukier resztkowy osłodzi wam ten czas.

W podcaście usłyszycie

  • Czym się różnią od siebie wina toskańskie – Chianti i Chianti Classico
  • Z jakich win i odmian winorośli słynie winiarska Toskania
  • Co kryje się pod nazwą Supertoskany
  • Czy za cały toskański sukces odpowiada szczep sangiovese

W słuchowisku kryminalnym “Krew w piwnicach” wystąpili:

  • Krzysztof Kulesza w roli kryminalnego narratora
  • Maja Dutkiewicz w roli czytelniczki i słuchaczki
  • Bartosz Wilczyński w roli niewinnego redaktora
  • Michał Bardel w roli … Michala Bardela – autora kryminalnych opowieści

Książkę „Zbrodnia i Wina. Sensacyjny przewodnik po winach świata” autorstwa Michała Bardela wydało Wydawnictwo Czas Wina

CDN…

Podcastu kryminalnego możecie słuchać również w aplikacji SPOTIFY

również w Apple Podcats i Google Podcasts oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.

WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj

O książce i jej autorze możecie przeczytać na stronie Radia Kulinarnego

Polecamy. Bo warto!

Patronat Radia Kulinarnego