21 sierpnia 2021
Krew w piwnicach – winiarski podcast kryminalny. Gość Michał Bardel
Zapraszamy na kolejną kryminalną opowieść – tym razem jest to historia o winiarskiej Toskanii pt. „Krew w piwnicach”.
Wakacyjny teatrzyk wnikliwego degustatora z siedzibą w Radiu Kulinarnym serdecznie zaprasza do literackiego decoupage we fragmentach pod intrygującym tytułem „Zbrodnia i Wina” autorstwa niezmiernie zaangażowanego w procesy degustacji Michała Bardela. Dźwiękowa opowieść ujawni Państwu nieszczęsne przypadki powiązań szlachetnego napoju i różnych kryminalnych niegodziwości, rzecz jasna bez jakiejkolwiek winy wina. Dobrze przeczytaliście WINY WINA. Głosu użyczył Krzysztof Kulesza za skromne honorarium przelewem oczywiście. Wino to cudotwórca. Rozwiązuje języki i uwalnia niezwykłe historie – zwykł mawiać Homer. Posłuchajcie jednej z nich, która niczym cukier resztkowy osłodzi wam ten czas.
W podcaście usłyszycie
- Czym się różnią od siebie wina toskańskie – Chianti i Chianti Classico
- Z jakich win i odmian winorośli słynie winiarska Toskania
- Co kryje się pod nazwą Supertoskany
- Czy za cały toskański sukces odpowiada szczep sangiovese

W słuchowisku kryminalnym „Krew w piwnicach” wystąpili:
- Krzysztof Kulesza w roli kryminalnego narratora
- Maja Dutkiewicz w roli czytelniczki i słuchaczki
- Bartosz Wilczyński w roli niewinnego redaktora
- Michał Bardel w roli … Michala Bardela – autora kryminalnych opowieści
Książkę „Zbrodnia i Wina. Sensacyjny przewodnik po winach świata” autorstwa Michała Bardela wydało Wydawnictwo Czas Wina
CDN…
Podcastu kryminalnego możecie słuchać również w aplikacji SPOTIFY
również w Apple Podcats i Google Podcasts oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.
WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj
O książce i jej autorze możecie przeczytać na stronie Radia Kulinarnego