fbpx

08 lutego 2021

Kojdery dwa razy

Kiedy na dworze tęgi mróz i śnieg zasypał wszystko dookoła poratujemy Was Grzańcami Radia Kulinarnego. Tym razem zabieramy Was daleko na północ Polski – w zachodniopomorskie – do Winnic Kojderów. W upalne popołudnie rozmawialiśmy z Anią i Arturem i ich rodzicami o rodzinnej pasji do wina. Czy macie pomysł co może mieć wspólnego grawitacja i wino od Kojderów? Posłuchajcie.

Rodzeństwo winiarzy: Anna Kojder-Ciubak, Artur Kojder

Z naszej rozmowy dowiecie się:

  • jak Anna zootechniczka i Artur inżynier okrętowy zostali winiarzami
  • to ile tak naprawdę jest tych winnic
  • skąd się bierze siła i pasja rodziny Kojderów
  • jak się prowadzi ekologiczną winnicę daleko na północy Polski, u podnóża Wzgórz Bukowych
  • jak zrobić wino za pomocą grawitacji
  • jakie rodzina Kojderów ma plany winiarskie na 2021

Zapraszamy na spotkanie z rodziną, którą się wzajemnie nakręca, zaraża entuzjazmem, tryska pomysłami i zarazem robi po prostu bardzo dobre wina.

Przydatne linki

Informacje enoturystyczne

  • Kontakt: Winnice Kojder, Babinek 29, 74-202 Bielice
  • Biuro: Gryfińska 37 B, 74-105 Pniewo
  • Dojazd samochodem z Wrocławia 3 godz. 50 min, z Krakowa 6 godz. 30 min., z Warszawy 5 godz. 15 min.
  • Termin degustacji ustalany jest indywidualnie – winiarze zapraszają do wcześniejszego umówienia się telefonicznie lub e-mailowo.

Nasze rekomendacje – wina od Kojderów, o których rozmawiamy w podcaście i które zdecydowanie Wam polecamy:

Wszystkie wina możecie kupić w sklepie Winnice Kojder

Polecamy. Bo warto!

Patronat Radia Kulinarnego