fbpx

06 stycznia 2021

Co i jak będziemy jeść w 2021 – podsumowanie 2020 i prognozy na nowy rok

Początek każdego roku to tradycyjny czas podsumowań i prognozowania. I właśnie z tej okazji do rozmowy w Radiu Kulinarnym zaprosiliśmy Małgosię Mintę – dziennikarkę kulinarną i blogerkę, żeby porozmawiać o tym co kulinarnie się wydarzyło w 2020 i pokusić o prognozy na 2021.

Poprzedni rok wywrócił całe nasze życie do góry nogami, również sferę kulinarną i tę restauracyjną i tę naszą osobistą – dotknął każdego z nas – i pokazał też że kuchnia, kultura stołu, szeroko pojęte kulinaria są dla nas ludzi bardzo ważne.

W tym odcinku rozmawiamy o:

  • Czy coś pozytywnego pozostanie z czasów pandemii?
  • Kto sobie do tej pory radził najlepiej?
  • Co zrobić i czym zaskoczyć żebyśmy za kilka tygodni wrócili do restauracji ?
  • Skąd się biorą trendy i mody w świecie kulinarnym?
  • Co nas czeka w 2021 roku – jakie trendy się przewiduje?
  • Co z trendami, które odnoszą do naszej polskiej kuchni z polskimi dobrymi, lokalnymi produktami?

Małgosia Minta – dziennikarka, blogerka, autorka i kolekcjonerka książek kulinarnych

Hedonistka. Tropicielka prawdziwych smaków. Publikuje na łamach „Wysokich Obcasów”, a także magazynu “Usta”, “Label Magazine i innych. Współautorka książki “Apetyt na Polskę” (2015), autorka książki “Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą” (2016). Konsultantka i ekspertka kulinarna, specjalistka ds. trendów kulinarnych, inicjatorka pierwszej polskiej konferencji bloggerów kulinarnych Food Blogger Fest. W jedzeniu najbardziej intrygują ją ludzie, którzy za nim stoją – szefowe i szefowie kuchni, autorzy, producenci, hodowcy – którzy robią dobre rzeczy dobrze.

Warto zajrzeć

Polecamy. Bo warto!

Wydarzenia. Degustacje. Miejsca. Produkty.