04 stycznia 2022

Co będziemy pić czyli winne trendy na 2022. Gość Tomasz Prange-Barczyński

Tradycyjny początek roku skłania nas do snucia planów i przewidywań na przyszłość. Co się będzie działo w danej branży lub obszarze aktywności społecznej. Ponieważ w Radiu Kulinarnym zajmujemy się tematyką winną dla każdego namówiliśmy do takiego przewidywania i „wróżenia z osadów pet-natów” – do rozmowy o przyszłości znanego dziennikarza i krytyka winiarskiego Tomasza Prange-Barczyńskiego.

W tym odcinku rozmawiamy o winnych trendach na rok 2022:

  • Szampan czy naturalny bełcik
  • Czym są dla naszego gościa winne trendy
  • Co nasz gość przewiduje jeśli chodzi o zachowania konsumentów w 2022
  • Co będziemy pić w tym roku – jakie wina
  • Czy będziemy łączyć dobre brunello z kubka z comfort foodem na stojąco
  • Jakie kierunki enoturystyczne mogą być modne w 2022 – jeśli oczywiście będzie można wrócić do podróżowania. Co może być nowym hitem
  • Jak w tym wszystkim odnajduje się Polska i nasze rodzime trendy winne.

Tomasz Prange -Barczyński, dziennikarz i krytyk winiarski, redaktor naczelny magazynu „Ferment. Pismo o winie. Zawodowo zajmuje się winem od 1998 r., kiedy to nakręcił swój pierwszy winiarski reportaż dla telewizji Canal+ „Operacja Beaujolais”. Założyciel i wieloletni redaktor naczelny „Magazynu Wino”, autor kilkuset audycji radiowych „PIN do wina”, sędzia w konkursach winiarskich, tłumacz książek o tematyce alkoholowej. Najwięcej czasu spędza w winnicach Włoch, Europy Środkowej i Niemiec. Najchętniej zwiedzałby je na rowerze.

FB Tomasz Prange-Barczyński

Warto zajrzeć

Polecamy. Bo warto!

Patronat Radia Kulinarnego