fbpx

27 maja 2022

10 rzeczy o miodach pitnych, o których może nie wiedzieliście a na pewno chcecie! – z cyklu TRÓJNIAK RADIA KULINARNEGO

To drugi odcinek w naszej mini serii pod hasłem Trójniak Radia Kulinarnego w którym opowiadamy Wam o pszczołach i miodach, a jeśli miód … to musi być i miód w wersji „procentowej”.

Zapraszamy do ankiety dźwiękowej – a przepytywanym w tym odcinku jest przyjaciel Radia Kulinarnego –Radosław Froń znany jako Paragraf w Kieliszku, człowiek wielu alkoholowych pasji, prawnik rynku alkoholowego, z pasją wspierający rozwój polskich alkoholi rzemieślniczych, wykładowca m.in. w Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle , sędzia w konkursach winiarskich, cydrowniczych i miodosytniczych.  

10 pytań – 10 odpowiedzi:

  • Czym to jest miód pitny
  • Jak się robi miody pitne
  • Czy Polska jest krajem miodem płynącym
  • Czy mamy w Polsce tradycje wyrabiania miodu pitnego 
  • Gdzie na świecie robi się mody pitne
  • Ilu mamy producentów miodu pitnego w Polsce
  • Jakie mamy rodzaje miodów pitnych
  • Jakie są najnowsze trendy w miodach pitnych
  • Czy miód pitny zyskuje na popularności
  • Jak się ocenia miody na konkursach miodosytniczych – na co zwraca się uwagę
W pytania w naszej dźwiękowej ankiecie odpowiada Radosław Froń – Paragraf w kieliszku

Tego odcinka możecie słuchać również w aplikacji SPOTIFY

również w Apple i Google Podcast oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.

WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj

W cyklu TRÓJNIAK RADIA KULINARNEGO do posłuchania również odcinek pt. ” Bookcast pszczeli – Lotte Möller „O pszczołach i ludziach. Od tańca zwiadowcy do pszczół zabójców, od Arystotelesa do Kubusia Puchatka”

Tego odcinka możecie słuchać również w aplikacji SPOTIFY

Ten odcinek również do posłuchania w Apple i Google Podcast oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.

WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj.

Polecamy. Bo warto!

Patronat Radia Kulinarnego