27 maja 2022
10 rzeczy o miodach pitnych, o których może nie wiedzieliście a na pewno chcecie! – z cyklu TRÓJNIAK RADIA KULINARNEGO
To drugi odcinek w naszej mini serii pod hasłem Trójniak Radia Kulinarnego w którym opowiadamy Wam o pszczołach i miodach, a jeśli miód … to musi być i miód w wersji „procentowej”.
Zapraszamy do ankiety dźwiękowej – a przepytywanym w tym odcinku jest przyjaciel Radia Kulinarnego –Radosław Froń znany jako Paragraf w Kieliszku, człowiek wielu alkoholowych pasji, prawnik rynku alkoholowego, z pasją wspierający rozwój polskich alkoholi rzemieślniczych, wykładowca m.in. w Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle , sędzia w konkursach winiarskich, cydrowniczych i miodosytniczych.


10 pytań – 10 odpowiedzi:
- Czym to jest miód pitny
- Jak się robi miody pitne
- Czy Polska jest krajem miodem płynącym
- Czy mamy w Polsce tradycje wyrabiania miodu pitnego
- Gdzie na świecie robi się mody pitne
- Ilu mamy producentów miodu pitnego w Polsce
- Jakie mamy rodzaje miodów pitnych
- Jakie są najnowsze trendy w miodach pitnych
- Czy miód pitny zyskuje na popularności
- Jak się ocenia miody na konkursach miodosytniczych – na co zwraca się uwagę

Tego odcinka możecie słuchać również w aplikacji SPOTIFY
również w Apple i Google Podcast oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.
WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj

W cyklu TRÓJNIAK RADIA KULINARNEGO do posłuchania również odcinek pt. ” Bookcast pszczeli – Lotte Möller „O pszczołach i ludziach. Od tańca zwiadowcy do pszczół zabójców, od Arystotelesa do Kubusia Puchatka”
Tego odcinka możecie słuchać również w aplikacji SPOTIFY
Ten odcinek również do posłuchania w Apple i Google Podcast oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.
WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj.