10 października 2022
Dinette znaczy radość gotowania! W cyklu „Wrocław na Kieliszki – subiektywny przewodnik gdzie pić i jeść” gościni Jolanta Jurkowlaniec
W tym odcinku Maja Dutkiewicz i Paulina Bandura zjadają Wrocław a dokładniej jedne z najbardziej znanych miejsc kulinarnych we Wrocławiu spod znaku Dinette. Naszym gościem w Radiu jest właścicielka wrocławskich konceptów gastronomicznych Dinette – Jolanta Jurkowlaniec. Restauratorka, która nie poddała się covidowi i nadal rozwija swoje projekty gastronomiczne. Zwycięzczyni w konkursie Fighter 2021 na Konferencji Made For Restaurant – Fighters.

W tym odcinku pytamy naszą gościnię:
- Jakie są śniadaniowe zwyczaje wrocławian
- Co wrocławianie lubią wypić do śniadania, lunchu i wieczorem
- Dlaczego chleb jest wypiekany na miejscu
- Co jest tajemnicą sukcesu konceptów gastronomicznych Dinette
- Jaka rolę pełni wino w koncepcie Dinette.
- W jakim kierunku rozwija się wrocławska gastronomia
- Jakie jest miejsce winebarów na mapie Wrocławia


Przydatne informacje
- Dinette Bistro Bar, Plac Teatralny 8, Wrocław, tel. 534 207 534, profil na Facebooku
- Dinette Cafe Deli, ul. Odrzańska 11-12, Wrocław, tel. 789 100 650, profil na Facebooku
- Di Bakery, ul. Damrota 24, Wrocław, tel. 690 560 675, profil na Facebooku
- Strona internetowa Dinette www.dinette.pl
Polecamy artykuł autorstwa Mai Dutkiewicz i Pauliny Bandury pt. „WROCŁAW NA KIELISZKI Subiektywny przewodnik, gdzie pić i jeść” w kwartalniku TRYBUSZON numer 2 Jesień 2022

Podcast do posłuchania również na Spotify
a także w Apple i Google Podcasts oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.
WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj.