fbpx

10 października 2022

Dinette znaczy radość gotowania! W cyklu „Wrocław na Kieliszki – subiektywny przewodnik gdzie pić i jeść” gościni Jolanta Jurkowlaniec

W tym odcinku Maja Dutkiewicz i Paulina Bandura zjadają Wrocław a dokładniej jedne z najbardziej znanych miejsc kulinarnych we Wrocławiu spod znaku Dinette. Naszym gościem w Radiu jest właścicielka wrocławskich konceptów gastronomicznych Dinette – Jolanta Jurkowlaniec. Restauratorka, która nie poddała się covidowi i nadal rozwija swoje projekty gastronomiczne. Zwycięzczyni w konkursie Fighter 2021 na Konferencji Made For Restaurant – Fighters.

W tym odcinku pytamy naszą gościnię:

  • Jakie są śniadaniowe zwyczaje wrocławian
  • Co wrocławianie lubią wypić do śniadania, lunchu i wieczorem
  • Dlaczego chleb jest wypiekany na miejscu
  • Co jest tajemnicą sukcesu konceptów gastronomicznych Dinette
  • Jaka rolę pełni wino w koncepcie Dinette.
  • W jakim kierunku rozwija się wrocławska gastronomia
  • Jakie jest miejsce winebarów na mapie Wrocławia
W Dinette na Placu Teatralnym tuż przy Operze Wrocławskiej serwuje się polskie wino HALKA z Winnicy L’Opera

Przydatne informacje

Polecamy artykuł autorstwa Mai Dutkiewicz i Pauliny Bandury pt. „WROCŁAW NA KIELISZKI Subiektywny przewodnik, gdzie pić i jeść” w kwartalniku TRYBUSZON numer 2 Jesień 2022

Podcast do posłuchania również na Spotify

a także w Apple i Google Podcasts oraz w innych popularnych aplikacjach do słuchania podcastów.

WERSJA DO POBRANIA – Podcast możesz też pobrać także bezpośrednio na swoje urządzenie (w formacie mp3) tutaj.

Polecamy. Bo warto!

Patronat Radia Kulinarnego